Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Kha Pla

Tom Kha Pla. Thai Fish Coconut Milk Soup (Tom Kha Pla) The fish version of tom kha gai, Thai fish coconut milk soup, or tom kha pla, is similarly cooked and seasoned with lemongrass, galangal, chilies, kaffir lime leaves and fish sauce. The broth was made from fish heads and bones, and whatever flesh I could salvage from them went into the soup. Bring lemongrass, ginger, lime leaves, and broth to a boil in a large saucepan.

Tom Kha Pla This dish may look complicated, but it's actually very simple and incredibly flavorful, all you need are the right ingredients. Catfish Coconut Soup, 'Tom Kha Pladuk' There are two staple soups in Thai cuisine: tom yam is a hot spicy clear soup with elements of sweet and sour flavors added. Tom kha is a milder soup with coconut milk and galangal (kha) dominating rather than the fiery prik (chili) of the tom yam. Kamu bisa memasak Tom Kha Pla menggunakan 15 bahan dan 14 Langkah. Begini caranya memasak it.

Tom Kha Pla

  1. It's untuk pavé de saumon pour deux.
  2. Anda membutuhkan untuk gambas crues par personne.
  3. It's untuk champignons pleurotes ou de Paris.
  4. Anda membutuhkan untuk boite de lait de coco de 400 ml.
  5. Anda membutuhkan untuk citron vert.
  6. Anda membutuhkan untuk Galangal (taille d'un doigt).
  7. Mempersiapkan untuk feuilles de Kafir.
  8. It's untuk tiges de citronnelles.
  9. It's untuk Coriandre fraiche.
  10. Anda membutuhkan untuk piment rouge doux ou 1/2 poivron rouge.
  11. Anda membutuhkan untuk cube de bouillon de poule.
  12. Mempersiapkan untuk à s de sauce nuoc mam (sauce poisson) pour 400 ml de lait de coco.
  13. Mempersiapkan untuk ou 2 échalotes.
  14. Anda membutuhkan untuk càc de sucre de canne.
  15. It's untuk riz par personne.

Tom kha is a milder soup with coconut milk and galangal (kha) dominating rather than the fiery prik (chili) of the tom yam. Because it is milder tom khas are often made with chicken or pork, but most common in Thailand are varieties using seafood (especially shrimp, squid, or fish such as red snapper or catfish) or vegetables (especially. Tom Kha Pla or ต้มข่าปลา is Tom Yum's twin sibling and deserves much more hype than it already does!#tomkhagai #thaifood #spicy #pescatarian #mushroom #อาหาร. Thai tom kha gai (ต้มข่าไก่) is a popular Thai soup, that's eaten more like a curry.

Tom Kha Pla

  1. Décortiquer les gambas. Enlever la peau du saumon et le couper en gros cubes.
  2. Eplucher l'échalote et l'émincer.
  3. Couper les "vilains" morceaux du galangal, le laver et le couper en très grosses lamelles. Il ne sera pas mangé, il infusera pour parfumer la préparation.
  4. Laver les champignons et les couper en lamelles.
  5. Couper les piments ou le poivron en petits cubes.
  6. Laver la citronnelle, couper le bout, la couper en deux, et l'écraser pour libérer son arôme.
  7. Verser le lait de coco dans une casserole. Si vous voulez donner un aspect bouillon ajouter de l'eau, pour un côté laiteux, en ajouter moins. En parallèle, préparer le riz..
  8. Porter à ébullition à feu moyen, pour que le lait frémisse. Il ne doit pas bouillir à gros bouillon..
  9. Une fois que le lait frémit, ajouter le galangal, la citronnelle, les feuilles de kafir, les échalotes, le bouillon de poule et laisser frémir.
  10. Quand on arrive à légère ébullition, ajouter les gambas crues et les champignons et assaisonner avec la sauce nuoc mam.
  11. Ajouter le sucre de canne et le poivron ou le piment.
  12. 3 minutes avant de servir, ajouter le saumon.
  13. Au moment de servir, ajouter le jus de citron vert, la coriandre et un peu de poivre.
  14. Servir sur du riz.

The base of the dish is coconut milk, so it's creamy and rich. It's not known as being a spicy Thai dish, but it's still full of delicious and well balanced flavor. Skip to Content Variations in the Tom Kha preparation. For a vegetarian version of the soup: replace the fish sauce with soy sauce and do not add the chicken. How to serve Tom Kha Gai like a Thai.

Enregistrer un commentaire for "Tom Kha Pla"